ajándék  anatómiai  autós  barkácsolni  egyszerű  ezzel  favonat  fejleszti  festheti  figyeli  gondolkodását  gyerekeknek  gyereknek  gyermeknek  ismeretekhez  juthat  játszhat  játék  játékkal  klasszikus  konstruáló  kreativitást  kreatív  képességét  készítheti  madárpók  majd  megfigyelését  modell  modellező  modellnek  natúrkisfia  natúrsok  nincs  percet  porsche  puzzle  pókok  rakományt  remekművet  rovarok  satupad  szerelgetni  szerelj  szerez  szállítani  színes  vonat  Építőkocka  életét  építőelem  építőjáték  útvesztők 

NyomtatE-mail
Kártya: ÖsszeadásMiniLÜK füzetek az iskolaérettségért 2.

Kártya: Számok
Teljes méretű kép megtekintése


Kártya: SzámokKérdés felvetése a termékről

A doboz tartalma: 50 db kétoldalas számkártyalap, 3 db számolókártya, 1 db páros-páratlan kártyalap, 2 db használati tanácsokat tartalmazó lap.

A kártyalapok egyik oldalán a számok 1-től 50-ig kék színben, a másik oldalon 50-től 100-ig piros színben jelennek meg. A számolókártyákon a kettesével, ötösével és tízesével való számolás gyakorolható, ellenőrizhető. Egy kártyalapon vannak a páros és páratlan számok piros és kék színben feltüntetve.

Használati ötletek:

Először gyakoroltassuk a gyermekkel a számok felismerését.

1-től 50-ig emelkedő sorrendben mutassuk fel a lapokat. Így a gyermek felé kék, a felnőtt felé piros számok láthatók. A kártyalap két oldalán lévő szám között mindig 50 a különbség. Például: amikor a gyerek egy 10-est lát kék színben, akkor a felnőtt 60-ast piros színben.

Amikor a gyerek már biztosan felismeri a számokat 1-50-ig, fordítsuk meg a lapokat, és gyakoroljunk 50-100 ig. Amikor már ez is jól megy, akkor keverjük össze a lapokat, és így már nem numerikus sorrendben gyakoroltassuk a számok felismerését!

Számok felismerése, sorba rakása játékosan:

Keverjuk meg a kártyát, és kék felükkel felfelé rakjuk ki a lapokat. Az első játékosnak ki kell választania az 1-es számot. A másik játékos megkeresi a kettes számot, és ráhelyezi az előző lapra, miközben hangosan ki is mondja a számot. Ez így megy 50-ig, majd a pakli ismételt megkeverése után a piros számokkal felfelé rakjuk ki a lapokat és folytassuk a játékot 100-ig!

Hibapontnak számít, ha valaki eltéveszti a számot.

Számolj kettesével!

Hasonlóan az előzőhöz, csak az első szám a 2-es legyen majd, a 4-es és így tovább.

Számolj ötösével!

Az első lap az 5-ös legyen, majd a 10-es stb., stb.

Összeadás gyakorlása:

Keverjük meg a kártyát, és rakjuk ki a lapokat kék színnel fölfelé. Az első játékos felcsap egy lapot, a piros oldalával felfelé. A következő játékosnak ki kell választania 2 db kék színű számot, amelyek összege a piros számot adja. Például: ha a piros szám 65, akkor erre lehet egy 20-as és egy 45-ös számot húzni, vagy a 15-ös és az 50-es számok összege szintén a jó megoldást adja. Amennyiben a második játékos jól oldotta meg a feladatot, akkor most ő csap fel egy lapot a piros felével fölfelé, és az első játékosra vár a feladat megoldása. Az nyer, aki kevesebbszer hibázik.

Még számtalan játékvariáció lehetséges. Az előzőekben csak néhány lehetőséget vázoltunk fel.

A matematika elsajátítása nem minden gyermeknél feszültségmentes folyamat. Az ön türelme és pozitív hozzáállása könnyed, játékos matematikatanulást eredményezhet.

Doboz mérete: 9,5 x 2 x 14 cm

Jó tanulást és jó szórakozást kívánunk!