Navigációs kijelző

Címlap TÁRSASJÁTÉKOK Figyelem fejlesztés Dominó ( háromszöges)ajándék  anatómiai  autós  barkácsolni  egyszerű  ezzel  favonat  fejleszti  festheti  figyeli  gondolkodását  gyerekeknek  gyereknek  gyermeknek  ismeretekhez  juthat  játszhat  játék  játékkal  klasszikus  konstruáló  kreativitást  kreatív  képességét  készítheti  madárpók  majd  megfigyelését  modell  modellező  modellnek  natúrkisfia  natúrsok  nincs  percet  porsche  puzzle  pókok  rakományt  remekművet  rovarok  satupad  szerelgetni  szerelj  szerez  szállítani  színes  vonat  Építőkocka  életét  építőelem  építőjáték  útvesztők 

NyomtatE-mail
BambinoLÜK füzetek - 3.csomagFavonat (építős, V2)

Dominó ( háromszöges)
Teljes méretű kép megtekintése


Dominó ( háromszöges)Kérdés felvetése a termékről

Izgalmas ész-játék az egész családnak!


Játékszabály:

1. A pontszerzéshez írjuk le minden játékos nevét vagy nevének kezdőbetűjét. Minden egyes játék befejeztével a játékvezető hozzáadja, vagy levonja a pontokat a játékosok nevével (vagy nevének kezdőbetűjével) ellátott oszlopból. Egy játékban összesen 400 pontot lehet szerezni, de egy játék számos körből áll.

2. Fordítsuk fel az összes tri-dominót fejjel lefelé és keverjük össze. A játékosok számától függően minden játékos az alábbiakban megadott számú dominót választ magának:
2 játékos 9 db dominó/játékos
3-4 játékos 7 db dominó/játékos
5-6 játékos 6 db dominó/játékos

3. Az a játékos kezdi a játékot, akinek a három legnagyobb, megeggyező számmal ellátott tri-dominója van az általa korábban kiválasztott dominók közül. A kezdőjátékos felfordítja dominóit az asztalon. Három 5-ös a legnagyobb, ezt a három 4-es, majd a három 3-as követi és így tovább. A kezdőjátékos megkapja a három dominón található három azonos szám összegét (ötösök esetén 3X5) plusz 10 extra pontot a kezdésért. Amennyiben három 0 kezd, úgy a 10 extra kezdőpont mellé még 30 pont bonuszt kap a játékos.

4. A játékos, akinél három tri-dominó van és három nulla megjátszhatja mindkettőt. Összegyűjtheti pontjait a 3. szabály szerint. Miután megjátszotta a három 0-t bizonyítania kell, hogy nála van a 3 legnagyobb tri-dominó is.

5. Amennyiben egyetlen játékos sem rendelkezik három megegyező számú tri-dominóval, akkor az a játékos kezd, akinél a legnagyobb (össz)értékű dominó van. Ez esetben a játékos megkapja a tri-domonión lévő három szám összegét, de nem kap bonusz pontot.

6. Az óra járásával megegyezően következő játékos megpróbálja saját dominóját hozzáilleszteni a kezdőjátékos dominójához. Amennyiben sikerrel jár, az adott játékos megkapja a dominóján lévő három szám összértékét.

7. Amennyiben egy játékos nem tudja párosítani egyetlen dominóját sem az asztalon lévő tri-dominókkal, húznia kell a „közös”-ből (a lefordítva maradt dominók közül) egészen addig, amíg nem húz egy olyat, amit le tudna tenni. Minden egyes dominó felvételével a közösből, az adott játékostól le kell vonni 5 pontot büntetésként. Ehhez persze ügyelni kell arra, hogy hány darab dominót vett fel az adott játékos a „közösből”. Legegyszerűbb, ha a „közösből” húzott dominókat külön választjuk a már meglévő dominóinktól, így a játékvezető könnyen összesítheti a büntetőpontokat.

Jó szórakozást Kívánunk!

Tartalom: 28 db
Doboz mérete: 18,5 x 9,5 x 4 cm
Játékosok száma: 2 - 6

Korosztályok:
5-7 éves korig
7-12 éves korig